Capital Reserve Fund

Soon after Barrington’s White House was restored and renovated, plans were underway to establish a Capital Reserve Fund that would ensure the long-term integrity of this exceptional National Historic Register property.

To provide strategic direction on the long-term capital needs of the building, an extensive Engineering Reserve Study was completed by Coder Taylor Associates, Inc. The study provides a non-owner perspective from a licensed engineer that addresses how the various needs of the building should be met, the estimated timeframe in which they should be completed, and an estimated cost for completing them. The study also provides a chart showing the anticipated remaining useful life and estimated replacement cost of the specific building components and a 50-year budget cycle.

This building is a valuable asset that serves to enhance our sense of community .… Our hope is that we can raise the funds necessary to assure its continued operation going forward.

Tom and Mary Malia

The Reserve Study provides direction on the following elements of the House:

Barrington’s White House Advisory Board is committed to raising the funds necessary to support the findings in the Reserve Study and maintaining the house to the standards it was restored. We welcome your support to assist us with this important and worthwhile effort.

Please consider making a donation to the Capital Reserve Fund; this allows your gift to make an immediate impact.
Donate Now

The entryway showcases a spectacular, restored Waterford chandelier, and a quarter-turn staircase with a graceful landing and private seating area.

Rain from the roof helps water a beautiful rain garden of grasses and blooming flowers.

Designed by a chef and caterer, this kitchen offers all the space and modern amenities to make food preparation easy and efficient.

Built in the a Foursquare form, the house exhibits fine craftsmanship and exquisite classical detailing.

Perfect for corporate meetings and retreats, the third-floor ballroom offers vintage charm with all the modern AV amenities today’s companies need.

The broad front porch is made of reclaimed period wood and includes overhead heaters.